Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

NASA: Εύρεση εξωγήινης ζωής στα επόμενα 10 χρόνια



Η επικεφαλής επιστήμονας της NASA Ellen Stofan προβλέπει πως θα έχουμε ενδείξεις εξωγήινης ζωής ως το 2025, ενώ τα αποδεικτικά στοιχεία θα είναι ακόμα πιο ισχυρά στα επόμενα χρόνια.

"Πιστεύω πως θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη εντός μίας δεκαετίας και οριστικές αποδείξεις εντός 20 έως 30 ετών," δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με το νερό στο σύμπαν η επιστήμονας.

Photo Credit: Baltimore Sun
Γνωρίζουμε που να αναζητήσουμε. Γνωρίζουμε το πώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία και είμαστε σε διαδικασία ενσωμάτωσής της. Επομένως πιστεύω πως είμαστε ξεκάθαρα στο σωστό δρόμο.
Οι συνομιλητές συμφώνησαν με τον Jeffery Newmark, προσωρινό διευθυντή του τμήματος ηλιακής φυσικής της NASA να προσθέτει:
Δεν πρόκειται για αν, αλλά για πότε.
Παρόλα αυτά όταν κάνουμε λόγο για αποδεικτικά στοιχεία γύρω από την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, πρέπει να γνωρίζουμε πως πιθανότατα δεν αναφερόμαστε σε κάποιο εξωγήινο πολιτισμό, αλλά σε κάτι πολύ μικρότερο.. Δηλαδή σύμφωνα με τη Stofan "δεν μιλάμε για μικρούς πράσινους ανθρώπους, αλλά για μικρόβια".

Οι ισχυρισμοί των επιστημόνων θυμίζουν την περσινή δήλωση του Kevin Hand, αστρονόμου της NASA: "Πιστεύω στα επόμενα 20 χρόνια θα διαπιστώσουμε πως δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν".


About the Author

 
Φυσική Επιστήμη - Physics Mag © 2015 - Designed by Templateism.com
Επικοινωνία: info@physicsmag.com