Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.........


https://steevmartuns.deviantart.com/art/soap-bubbles-merging-stereoscope-314755500

Το σύμπαν μας έχει ημερομηνία λήξης. Σε τρισεκατομμύρια χρόνια, είτε θα παγώσουμε μέχρι θανάτου, είτε θα καούμε. Λόγω της διαστολής του σύμπαντος, η θερμοκρασία του μειώνεται συνεχώς, μέχρι του σημείου όπου όλα θα παγώσουν. Οι νόμοι της φυσικής είναι κατηγορηματικοί σε αυτό.

https://www.pinterest.com/izacc629/the-small-universe-in-soap-bubbles/

Ποια είναι όμως η λύση για την αποφυγή της εξαφάνισής μας;; Η λύση είναι να εγκαταλείψουμε το σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε και να κατευθυνθούμε, μέσω μίας μαύρης τρύπας, σε ένα άλλο σύμπαν, πιο θερμό και να ξεκινήσουμε από την αρχή…..

Και πως γνωρίζουμε κάτι τέτοιο;;;; Οι εξισώσεις του Einstein, που ερμηνεύουν το σύμπαν στο οποίο κατοικούμε, σταματούν στο κέντρο μιας μαύρης τρύπας και στη στιγμή του Big Bang. Την απάντηση δίνει η θεωρία των χορδών.

Η θεωρία των χορδών μας πάει πριν το Big Bang. Πριν τη δημιουργία του σύμπαντος. Η θεωρία των χορδών μας λέει ότι υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα. Ο Einstein λέει ότι είμαστε σαν έντομα κολλημένα πάνω σε μία σαπουνόφουσκα, χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Η σαπουνόφουσκα είναι το σύμπαν μας το οποίο διαστέλλεται συνεχώς. Η θεωρία των χορδών λέει ότι υπάρχουν πολλές φούσκες σε ένα μεγάλο σύμπαν από φούσκες.

http://blog.matthen.com/post/48153326906/two-bubbles-merge-in-an-arrangement-which

Αυτές οι φούσκες (σύμπαντα) μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μία καινούρια οντότητα, ένα καινούριο σύμπαν, ή να διαχωριστούν, δημιουργώντας δύο ή περισσότερες καινούριες οντότητες (σύμπαντα). Αυτή ή ένωση ή ο διαχωρισμός είναι και αυτό που ονομάζουμε σήμερα big bang.

https://imgur.com/r/chemicalreactiongifs/9YGO6BO

Και τι μας έμεινε;;; Να ταξιδέψουμε μέσω μίας μαύρης τρύπας, σε μία διπλανής, πιο ανθρώπινη φούσκα. Το έχει κάνει και η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων…… Οι εξισώσεις υπάρχουν……



About the Author

 
Φυσική Επιστήμη - Physics Mag © 2015 - Designed by Templateism.com
Επικοινωνία: info@physicsmag.com